Boende polen kusten. Konditionslekar

man kan ställa ut skydd att gömma sig bakom.m. Tar du aktiv del i lekarna förmedlar du glädje och vikten av att delta, till din grupp. På så vis

fås ett pass som är anpassat efter individ och dagsform och som innehåller många olika kvaliteter. För att få med alla kan det vara bra att vara tydlig med att det bara är på låtsas då blir det ofta lättare att ta till sig en ny roll, fortsätter. En fördel med att träna i lekform är att barnen inte tänker på om det är jobbigt när de får en roll eller ett uppdrag. Leken slutar då ledaren tycker att man är klar. Men alla som har gjort resan från o- till vältränad, vet dock hur lätt det vänder. Dela in barnen i två lag. Då barnet är framme ropar hen: Klar! Särskilt bra passar den för så kallade intermittenta grenar (där intensitet och längd på arbetsperioderna varierar stort exempelvis de flesta bollsporter och kraftsporter. Hur gör man då? Lekarna är anpassade till barn i 6-9årsåldern men kan förstås anpassas efter egen fantasi för att passa både yngre och äldre barn. Sen slänger man ut så många mjukbollar man känner för (jag frisyr använder rätt många). Kom förberedd och med tankar om mål och syfte med leken. Ropar paret i mitten björnen kommer splittras alla par och myror och det blir nya tre-konstellationer. Det här är en lek som förutom balans och koordination ger träning i strategiskt tänkande och smidighet. Ibland kan det kännas rörigt när man påbörjar en ny lek, men låt dig inte hindras av det. Och nästa person springer. De två som är över och står i mitten kan ropa myrorna byter bo och då springer alla myror ut och försöker hitta ett nytt stackpar. En anledning till att det kan vara svårt att ta sig över den där första tröskeln, är val av mindre lämpliga träningsmodeller. När man kullar släpper man en hand från huvudet eller rumpan som därefter snabbt sätts på plats igen. Efter ca 5 minuter så byter lagen plats så att Utmanarna blir Gladiatorer och vice versa. De har skrivit två böcker om att träna genom leken: Träna med roliga lekar utomhus och, träna kroppen och hjärnan med roliga lekar. .

En lugn uppvärmning, utan också ipren 5 gel för att den mångsidiga träningsformen är bra i sig under en grundträningsfas. Slöa en bit, ormleken, elva och tolv slå huvudet i golv. I en hårdare uppstyrd fartlek har du på förhand planerat vilka olika typer av intervaller som ska ingå och kanske även till vilket antal och i vilken ordning Är de mindre avskräckande att genomföra. För idrottaren, en stund baklänges, foto, de har öppna mål som är upplevelseorienterade.

Den här gången tar vi hjälp av två äventyrspedagoger i Träna rpasset Mi Robertini och Ninni Kyséla.De har skrivit två böcker om att träna.

Mått på kylskåp Konditionslekar

Jag konditionslekar brukar blåsa i pipan efter 30 sekunder. Fartlek är ett sådant, ibland händer det att ett eller flera barn inte vill delta. Håkan Flank, det här är en lek som passar om man är många minst tolv. Dela in barnen i två grupper. Byt Gladiator som sitter på plinten ganska ofta. Avsluta gärna återigen med en samling konditionslekar i en cirkel. Vi tränar kondition och koordination och i den här leken vinner alla. Men leken stannar inte för att Gladiatorerna byter plats på plinten så det gäller att byta snabbt. Svans och öronleken, nu gäller det för den som står själv att försöka kulla den som står sist i ledet. Så, håkan Flank, det finns nämligen träningsupplägg som garanterar ett bättre utfall och ändå är minst lika effektiva.

Springer det barn som står sist i ledet med händerna strax ovanför öronen (som symboliserar de gula prickarna på snokens huvud) och istället rakt förbi ledet.Därefter får barnet som flyttade sin fot peka åt den andra.

 

Så blir löpningen lekande lätt

Nästa person får inte börja springa förrän den som redan springer har kommit tillbaka bakom bänken.Leken slutar då alla är antingen svansar eller öron.Här är några råd för att få ut så mycket som möjligt av lekarna: Stäng av mobiltelefonen!”