Attraktioner i göteborg: Julklapp till bästa tjejkompis, Magont ryggont illamående

när Bästa utländska (icke engelskspråkiga) film skulle utses, gick det inte lika bra för Vikander och hennes kolleger. Vad vill alla nära och kära ha? I torsdags skrev vi

om, ett initiativ som vill sätta käppar i hjulet för fildelarna dels genom en informationskampanj på Youtube, dels genom att skicka ut kravbrev till svenskar som fildelar. Två svenska ljudpriser, det var en bra kväll för svenskt vidkommande även vid sidan av Malik Bendjelloul. De har duckat för den här frågan i många år och ingenting har hänt. I sann julanda serverar vi dem här tillsammans med färdiga rim. Hathaway fick sin statyett för insatsen i den nya musikalfilmen baserad på en klassisk historia: Les Misérables. Skådespelerskan gav ett tårkantat tal där hon bland annat tackade sin make, och sa att det bästa ögonblicket i hennes liv var när han kom in i det. Paul NJ Ottosson vann för sin insats i filmen Zero Dark Thirty. Alla dessa julklappar som ska vilken frisyr ska jag ha köpas är ibland inte så lätt. Det är en sådan ära att få det här i år, för i både original- och förlagekategorin är manusen fantastiska. I kategorin för Bästa ljud hade två svenskar chans på en Oscarsstatyett. Musikern är också på turné för tillfället, eftersom den prisade dokumentären fick hans insomnade karriär att vakna upp igen. Argo var bästa filmen, den långfilm som Oscarsjuryn tyckte var bättre än alla andra under filmåret 2012 är spionthrillern Argo. Utpressningsbreven är oetiska, otidsenliga och kontraproduktiva. Electrolux vill tipsa om några av våra favoriter och det finns något som passar alla. Imorgon är det måndag, då är det dags att börja jobba, säger han. Internetoperatören har ansökt om rätten till varumärket Spridningskollen hos Patent- och registreringsverket, och dessutom lagt upp sajten. Den kvinnliga motsvarigheten vann Anne Hathaway, känd från filmer som The Dark Knight Rises och Rachel getting married. Det känns bra, den är tung och glänser väldigt mycket, säger Malik Bendjelloul till SVT:s Gomorron Sverige om Oscarsstatyetten han precis fått. Nattens stora glädjebesked för Sverige är att den favorittippade, svenska regissören Malik Bendjelloul vann i kategorin för Bästa dokumentär (långfilm) med sin redan kritikerrosade och världskända film om den bortglömda musikern Rodriguez Searching for Sugar Man. Nu kräver Bahnhof att sajten stängs ned. Org med syftet att "kartlägga spridandet av utpressningsbreven från upphovsrättsindustrin". Årets vinnare blev i stället den starka konkurrenten Michael Hanekes österrikiska, tunga drama Amour.

Julklapp till bästa tjejkompis

Per Hallberg gaytidning prisades ihop med Karen Baker Landers. Den kultförklarade filmskaparen Quentin Tarantino tog hem årets Oscar för polska Bästa originalmanus. Han skrattade av glädje på scenen och tackade bland annat skådespelarna.

Men inför julen är det fortfarande kvinnorna som drar det tyngsta städlasset. Men för att få till den perfekta julen krävs ett inte bara noggrann planering utan också att man är glad. Priset delades nämligen mellan två swedish filmer. Där svenska Alicia Vikander hade en stor roll. Det här blir skrivarnas år, i ett pressmeddelande, sverige rankas som fjärde bästa landet i världen när det kommer till jämställdhet mellan könen. Hon blev så uppspelt att hon råkade ramla i trappan upp till scenen. Estetiska priser till Berättelsen, vd, motdragen kom snabbt som brev på brunch posten.

Det är väldigt roligt.Nu måste upphovsrätten moderniseras.

 

Hans tavla drog in mest pengar på auktionen

Hathaway och Waltz prisade.Samma film kammade hem ytterligare tre titlar under kvällen: Bästa specialeffekter, Bästa originalmusik och Bästa regi.På sajten går det att lämna in en protest till regeringen.Under galans traditionella minnesstund för filmprofilerna som gick bort under 2012 ingick den svenska skådespelaren Erland Josephson.”