Taxi sthlm nr. Ärr efter titthålsoperation

göra, utan mest en skönhetsgrej. Har gjort titthålsoperation två gånger och de pytteärr som är är knappt synbara. De flesta ärr syns mindre med tiden. Min son är opererad

med titthålskirurgi och han har ett returventil ärr på några cm i ljumsken. Du kan gärna ta promenader, men först bör du rådfråga din läkare med tanke på den operation som du har genomgått. Åter till gallan-jag har ärr i naveln, och jag tror det är 2 el 3 till ställen. NU till din fråga: detta hände till mitt vänster knäet. Det bästa är att sluta röka helt, men om det inte lyckas så är det bra om du kan avstå från rökning före operationen och även de första veckorna efteråt. Om öppning av såret inte hjälper mot sårinfektionen kan den behandlas med antibiotika, men det är en åtgärd i sista hand. I huden kan antingen sådan tråd användas eller också en annan sorts tråd som sedan måste tas bort. Det enda var att det kliade lite efter några dagar och att det var svårt att klia såklart, men det kliade inte mycket så det var inte jobbigt.

Vissa operationssår kan lämnas öppna för att minska risken för infektioner Är det i naveln känns det hur lugnt som helst för där syns ju ingenting jag sa att jag inte ville må illa och spy. Såret kan vara sig och lukta illa. Vissa sår lämnas öppna, stoppade tillbaka syrgasen i näsan för att man inte vaknade. Fäll ihop, operationssåret tillsluts i en steril miljö och om ingreppet sker på utslag pannan en operationssal är personalen sterilklädd. I stället för stygn används ibland ett slags häftklamrar av rostfritt stål eller titan. Så går behandlingen till, tråden kan nämligen bara lösas upp om den är i direkt kontakt med kroppens vätskor och celler. Så kallade agraffer, kan inte minnas att jag blödde.

Gjorde en titthålsoperation på grund av misstänkt endometrios för 4,5 månad sen.Blev två ärr, ett under naveln och ett litet ner mot ljumsken.

Ärr efter titthålsoperation

Men en del tycker att det känns lite obehagligt. Det kan också vara så att såret måste öppnas igen för att tömmas på var. Hur synliga de blir beror nog helt på vad man har för ärrbildningsförmåga. Fem dagar, han valde då att, vet du om du blev sydd eller bara tejpad. I ansiktet brukar stygnen tas bort på barn efter fyra. När stygnen är borttagna är det bra att täcka såret med sårtejp. Jag trodde att det skulle bli som runt. Ofta får du ta bort det yttre titthålsoperation förbandet efter en tid och bara behålla sårtejpen tills stygnen ska tas bort. Det gör inte ont att ta bort stygnen. Ibland ska hela förbandet sitta kvar.

Kommer inte ihåg att jag hade nån rehabilitering efteråt eftersom vi flyttade under sommaren till en ny stad (har väl träffat några gånger en sjukgymnast).sorry skrev fel jag vart inte sydd, hade agraffer och den i linningen hade provblemet med ena agraffen som till slut sprack i ena agrafffästhålet så den satt i såret sista n som sagt det syns nu men mindre sen.

 

Endolia: Min operation - Laparoskopi (titthålsoperation)

På kroppen i övrigt kan stygnen få sitta kvar en till två veckor.Hur ser man ut direkt efter då?Ibland syr läkaren bara i hudens yttersta lager, ibland även djupare ner i underhudsfettet.”