020 taxi arlanda - Världens största lastfartyg

Århus. Officiellt uppger rederiet fartygets kapacitet till 11 000 TEU, rederiet är dock känt för att uppge högst konservativa tal. Fartyget hade ingen last ombord vid tillfället, vilket gjorde

att propellern var väl synlig ovan vattenytan. Staplade man dem ovanpå varandra skulle de nå 47 kilometer upp - vilket är nästan upp till stratosfären. Färdigställandet blev därför försenat ett par månader, och kostnaderna ökade med ett tresiffrigt miljonbelopp. Det är väldigt tidigt på morgonen den 27 augusti som monsterfartyget anlöper Skandiahamnens containerterminal. Och på sin jungfruresa har hon avverkat sex hamnar innan det är dags för Göteborg - då världens största containerfartyg kommer hit för första gången. De tio Triple-E klass fartyg beräknas kunna gå i trafik mellan 20Vart och ett av dessa fartyg är 400 meter långa och 59 meter breda och utrustade med ett värmeåtervinningssystem för avfall. Fartyget är utrustat med en huvudmaskin med 14 cylindrar. Nu näringsdryck har företaget fått kontrakt på fyra nya fartyg, och dessa kommer att bli störst i världen med sin kapacitet på 20 100 stycken containrar var. 362 meter är längden från fören till aktern. Maersk Mc-Kinney Möller, som monsterfartyget officiellt är döpt till, kommer att gå på rutten Asien och Europa. Det var planerat att fartyget skulle levereras i juli 2006, men i juni utbröt en brand ombord orsakat av en svetsloppa, vilket orsakade stor skada på överbyggnaden och delar av maskinrummet. En annan restaurang har inspirerats av Alice i underlandet. I avtalet finns också möjlighet att bygga fartyg som är större än Emma Mærsk.

Den 22 maj går den vidare till nederländska Rotterdam. Emma Mærsk var när hon byggdes världens största containerfartyg. MS 2747 är det största totala antalet hytter ombord på Harmony of the seas.

Världens största lastfartyg, Playmobil

Oavsett vikten, andra rederier beräknar kapaciteten utifrån hur många containrar som fysiskt får plats. Däribland 1 000 kylvärmecontainrar, detta motsvarar i genomsnitt en årlig elförbrukning av 5 000 europeiska hushåll. Och det är inget liten fartyg som finns till beskådande. Den rymmer 18 000 containrar vars längd motsvarar 110 kilometer. Fartyget avgick från varvet vid Munkebo den 16 augusti. I branschen gissar man på att den faktiska kapaciteten ligger nångonstans mellan TEU 23 badbassänger är tillgängliga för passagerarna. Rymmer 10 000 iPads, den första" om alla 18 000 containrarna skulle innehålla enbart iPads skulle det bli 182 miljoner surfplattor på en enda resa. Dödvikten ligger på 156 907 ton, vilket motsvarar cirka fyra fotbollsplaner efter varandra. Lyxkryssaren Harmony of the seas har tagit två och ett mellanblödningar klimakteriet halvt år att bygga och är så stor att den nästan får Titanic att framstå ut som en leksaksbåt.

Emma McKinney-Møller, Mærsk McKinney-Møllers fru, som gick bort i december 2005.Utöver detta finns fem stycken mindre maskiner, Caterpillar 8M32, som tillsammans utvecklar 29 416 kW eller 40 000 hästkrafter, och dessa används främst för att kunna förse 1 000 containrar med el för kylning eller uppvärmning.Efter två timmars bogsering hade fartyget lämnat fjorden och kunde bunkra bränsle från ett tankfartyg innan en veckas seglats med tester påbörjades.

 

Cscl Globe är världens största containerfartyg

2100 besättningsmän finns på båten.Första av 20 fartyg, kul också att veta är att Älvsborgsbron, som monsterfartyget kommer att ligga nära, bara är 45 meter hög och att Stena Danica som passerar flera gånger på älven kommer att se ut som rena lilleputten med sin längd på 152 meters.Jungfruresan avgick från Århus den 12 september 2006 och sedan vidare via Göteborg, Rotterdam, Suezkanalen till Hongkong.”