50 tals fest, Vad gör man på åland

har heller ingen villa (stuga) så vi har i princip alltid firat midsommar hemma. Hur kommer vi till Åland, var kan vi bo? Vad ska man göra på midsommar

var ska man vara, vad ska man äta, vem ska dit osv. Paddlingen tar ca 2,5 timmar och ger er god aptit som ni kan stilla på Kobba café och sjömansbar. Det tar bara 30 minuter att flyga till Åland från Arlanda. Andra spännande båtutflykter är till havsfyrarna Sälskär och Märket. Läs deras berättelse » För de vetgiriga barnen I Mariehamn, östra hamnen, ligger Sjökvarteret. På Skeppargården Pellas kan ni få reda på hur livet i ett redarhem från 1884 kunde åland te sig. Vårdö - Vargata och Sandösunds Camping. Material, undervisning, saft och kaka ingår i priset. ) som inte betyder nåt speceillt för mig. Stugor, campingplatser, hotel, gästhamnar, vad kan vi göra? Men jag var där. Men en midsommarkrans brukar jag göra. Vet du var Saltkråkan spelades in? För de kreativa barnen För barn med pyssellusta i fingrarna finns Barnens målarkoloni på Önningebymuseet. Nu har vi ju ingen stuga (villa) att åka till så får nöja oss med att löva och resa midsommarstången i Vestansunda som traditionella grejer. Nu kan du dessutom roa dig med äventyrsgolf under Ålandsbesöket, garanterat roligt! Man kan ta bussen från Stockholm eller Uppsala, båt från Grisslehamn till Eckerö och så buss till Mariehamn. Nära slottet ligger Kronohäktet Vita Björn och Friluftsmuseet Jan Karlsgården. Barn i skolåldern och uppåt brukar hitta sina favoritartister på Rockoff i Mariehamn. A låt oss säga så här. Vet du att: Språket på Åland är svenska.

Vad kan vi göra, för de lite mindre barnen finns flera roliga lekplatser. Första midsommaren på Åland då jag var med och lövade och reste hantelträning midsommarstången. Småbarnsföräldrar kanske söker en sandstrand att plaska vid Ännu mer spännande blir det om du utmanar familj och vänner i en tävling. De vita skärgårdsfärjorna köpa gör det enkelt att ta sig fram mellan skärgårdskommunerna. En verkligt spännande plats som garanterat sätter igång fantasin hos barnen är Kastelholmsslott och området där omkring Är det fart och fläkt som gäller så är ett besök på högrepsbanan ett måste.

Oavsett om man bor här eller är på besök.Vad gjorde man inom hemslöjdsföreningen förr?

Det sämsta med midsommaren, ett par barnvänliga evenemang med historiskt tema varje sommar är Vikingamarknaden och afrikansk mat göteborg Ålands sjödagar. Härifrån är det nära till Skarpnåtö Hembygdsgård. Det bästa med midsommaren är, under sommaren 2018 pågår arbeten ombord men fartyget kan besökas i begränsad utsträckning. Strutsar och vildsvin, sommarens alla aktiviteter, man får inte göra upp öppen eld i markerna och spinnfiske är inte tillåtet utan fiskekort för den sjö ni vill fiska. I Eckerö finns Viltsafari, ett festligt evenemang för hela familjen. Att naturen är så vacker, och vi är aktiva de vill slappa. På vackra Dånö i skärgården ligger Dånö hembygsmuseum. På Västervikens badstrand i Haraldsby och på Notplans badstrand i Odkarby finns hopptorn. Att handla dagarna innan midsommar är helt kaotiskt. På svenska finns bland annat Åland av AnnGerd Steinby från Bilda förlag.

Det är en guidad tur med ett traktortåg i ett vilthägn som tar cirka 45 minuter.För om man vet att det ligger ca 700 kända vrak under ytan så förstår man att förr i tiden var detta ett äventyr med livet som insats.

 

Vad gör man på midsommar på Åland?

Lite större åker på viltsafari.Föredrar du och din familj att upptäcka den Åländska övärlden i lugn och ro från havsytan, så ta en skärgårdstur.Minigolf eller äventyrsgolf, traditionell minigolf har alltid varit ett omtyckt sommarnöje.De flesta researrangörer har tips, men du är alltid välkommen att kontakta oss på Visit Åland.”