Slott i höganäs. Prag över jul, Fondue göteborg

fint bevarade och Gamla stan med sina torg och gränder otroligt mysiga. Juli - De slaviska missionärerna Cyril och Methodius dag 6:e juli - Minnesdagen för Jan Hus

avrättning / 28:e september- den tjeckiska nationaldagen 28:e oktober Dagen för, tjeckoslovakiens självständighet 17:e november - Frihets- och demokratidagen 24:e december Julafton 25:e december - Juldagen 26:e december annandag. Floden Moldau rinner genom staden med en längd p 31 km, största bredd 330 m, 14 broar. Välj mellan föreställningar som Nabucco, Rigoletto, Die Fledermaus och många fler. Passa på att titta in i kyrkan. Vi avslutar promenaden vid Gamla stadens torg där julmarknaden breder ut sig. Utflyktspaket, pris 900:- (ordinarie pris 1 005:- upplev mer! Husets svängande former får dig definitivt att tänka på mjuka höfter och härlig dans. Klimat: tempererat klimat med 4 rstider; den varmaste mnaden är juli med en medeltemperatur p 21 C, medan den kallaste är januari med en medeltemperatur p. En annan upplevelse du inte ska gå miste om är att gå på opera. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten. Backen upp till slottet är brant så ta många pauser där du kan passa på att blicka ut över den gnistrande staden klädd i julpynt. Det är billigt, cirka 17:-, precis som det mesta i Prag. Slottet är det största i världen och det är otroligt mäktigt.

Upptäck Gamla Prag, förutom att köpa tjeckiskt hantverk och delikatesser så finns det massor av bodar som säljer traditionell mat. Sedan kan den doppas i kanel eller nötter. Det här är en upplevelse som är svår att förklara för någon som inte biverkningar folsyra varit där. Boka flyg och hotell till Prag Boka flyg till Prag Boka hotell i Prag Boka weekend till Prag. Varm mjöd och saftig julskinka, dessa hålls i Klementinum som ligger alldeles intill Karlsbron. En perfekt introduktion till Prag 00 varje dag, guldcentralen ett roligt och annorlunda hus som du förmodligen vill fotografera är det som på tjeckiska kallas Tančící dům och som på svenska betyder det dansande huset.



Prag över jul

lindvallen sommar Lngfredagen och annandag psk en rörlig högtid. Att besöka julmarknaderna i Prag är en riktigt mysig upplevelse. Slutligen beger vi starta eget göteborg oss till Mala Strana. Hradčany Pragborgen Malá Strana Lillsidan Staré Město Gamla stan Nové Město Nya stanoch Vyšehrad.

Du som vill handla annat än mat och godsaker kan lägga vantarna på vackra gammaldags träleksaker, juldekorationer av halm, handblåst glas, doftljus, julgransprydnader och andra vackra hantverk.Föredrar du varm dryck i kylan passar det utmärkt med en kopp svařené víno eller svařák (glögg) för att värma upp dina frusna händer.Till den smakrika maten passar det bra med. .

 

Populära resmål över jul nyår

Smaka på Prag, vill du testa det tjeckiska julköket är det fisk du ska satsa på, och framför allt då karp.I december anordnas det julkonserter flera gånger om dagen.Bokas tillsammans med resan, om du ej valt utflyktspaketet, senast 9/11.”